De Leidse dichter/ percussionist Rik van Boeckel presenteert op zondagmiddag 2 december a.s zijn poëziebundel en cd ‘Beweeg als een strateeg’ in Jazzcafé Dizzy in Rotterdam. Bundel en cd worden uitgegeven door de Rotterdamse uitgeverij Bunker, die zich specifiek richt op de podiumpoëzie.

Rik van Boeckel staat bekend als een dichter die zijn poëzie voordraagt met live percussie. Zijn poëzie ligt dicht tegen rap en liedkunst aan. In de jaren 80 genoot bij bekendheid als popdichter. Daarom heeft hij er tevens voor gekozen een aantal muziekgedichten op cd te zetten; de eerste opname (Parijs een zonderlinge reis) dateert uit 1983, de laatste (Ochtendjazz) is van dit jaar.

De muziek varieert van hiphop tot rock, jazz en West-Afrikaanse percussie op de djembé. Opnames zijn gemaakt met Rob Smit (Kubus Cassettes), Jan van der Plas (Les Zazous), MB Ghetto Flow, Ron Baggerman (Galaxy Gypsy Music Centre) en Nicko Christiansen (Living Blues Experience).

Van Boeckel bracht in 1998 de bundel De Witte Makedonika uit en legde zijn passie voor reizen vast in de reisboeken Het loslaten van Atlas (2005) en De zingende palmen van Cuba (2007). In deze bundel zijn een aantal reisgedichten opgenomen die een poëtische impressie geven van Ibiza, Cuba, Portugal, Santo Antão (Kaapverdië) en Berlijn.

Het omslagontwerp van Beweeg als een strateeg is gemaakt door Marjon van Boeckel.

Uitgeverij Bunker is een jonge Rotterdamse uitgeverij voor podiumpoëzie; dichters die met opvallend, kwalitatief werk en dito optredens indruk maken. Haar boeken worden via podia gedistribueerd.

Tijdens de presentatie zal Rik van Boeckel solo optreden en met Ron Baggerman en Nicko Christiansen. Gastdichters zijn Diana Ozon, Joz Knoop, Jaap Montagne en Max Lerou.

Bundel en cd zijn tijdens de presentatie te koop voor € 17,50 en zullen door Rik worden gesigneerd!
U kunt uw exemplaar ook reserveren in de webshop. Gereserveerde exemplaren worden direct na afloop van de presentatie opgestuurd.

Facebook-event
Tijd presentatie: 15.00-17.00
Toegang: gratis.
Adres: Jazzcafé Dizzy, ‘s Gravendijkwal 127a, Rotterdam