Onze dichters


Rik van Boeckel

Rik van Boeckel - (c) Theo Huijgens

Rik over zichzelf

Dichter, journalist en percussionist Rik van Boeckel verwierf in de jaren tachtig landelijke bekendheid als popdichter en trad op met een combinatie van poëzie, liedjes en muziek. Zijn poëzie heeft vaak een muzikale inslag en ligt dicht tegen rap en liedkunst aan. Hij begeleidt zijn ritmische voordracht met diverse percussie-instrumenten zoals djembé en cajón.

Bunker over Rik

Het werk van Rik van Boeckel kent een aanstekelijke speelsheid. Het is soms mystiek, dan weer romantisch of absurd, maar altijd met een scherp oog voor detail. Rik blijft zich ontwikkelen en dat geeft zijn werk een bijzondere frisheid, zeker wanneer je bedenkt hoe lang hij al meedraait.

Rik laat zich inspireren door zijn vele reizen, maar vooral door de muziek. Dat hoor je en dat lees je.

Meer over Rik op http://home.planet.nl/~boeck001/

Sven de Swerts

Sven de Swerts - (c) Theo Huijgens

Sven over zichzelf

Sven de Swerts schrijft theatrale woorden over alledaagse verhalen en gewrichten met de nodige zelfspot. Hij is dit jaar per ongeluk als finalist op het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam beland en trad op bij grote en kleine festivals in Nederland, België en zelfs Kroatië.

Bunker over Sven

Het werk van Sven de Swerts is enig in zijn soort. Je vindt het niet in boekhandels en ook niet op de meeste podia. Hij is geen dichter van kleine observaties, geen verhalenverteller en geen mooischrijver.

Sven is sterk geïnspireerd door liedteksten van de hardere muzieksoorten en houdt van de poëzie van moderne Belgische dichters als Leonard Nolens. Bundels leest hij van kaft tot kaft en zo moeten ook zijn eigen bundels gelezen worden.

Zijn poëzie is herkenbaar in haar rauwheid en toont een verbeten zoektocht naar de achterkant van al onze mooie praatjes.

Meer over Sven op svendeswerts.nl