De Leidse dichter/ percussionist Rik van Boeckel presenteert op zondagmiddag 13 januari 2019 aanstaande zijn poëziebundel en cd ‘Beweeg als een strateeg’ in Sociëteit de Burcht in Leiden. Bundel en cd worden uitgegeven door Uitgeverij Bunker, een jonge Rotterdamse uitgeverij die zich richt op podiumpoëzie. Haar boeken worden via podia gedistribueerd.

Rik van Boeckel staat bekend als een dichter die zijn poëzie voordraagt met live-percussie. Zijn poëzie ligt dicht tegen rap en liedkunst aan. In de jaren ’80 genoot hij bekendheid als popdichter. Daarom heeft hij er tevens voor gekozen een aantal muziekgedichten op cd te zetten; de eerste opname (Parijs een zonderlinge reis) dateert uit 1983, de laatste (Ochtendjazz) van september 2018. De muziek varieert van hiphop tot rock, jazz en West-Afrikaanse percussie op de djembé.


Van Boeckel bracht in 1999 de bundel De Witte Makedonika uit en legde zijn passie voor reizen vast in de reisboeken Het loslaten van Atlas (2005) en De zingende palmen van Cuba (2007). In deze bundel zijn een aantal reisgedichten opgenomen die een poëtische impressie geven van Ibiza, Cuba, Portugal, Santo Antão (Kaapverdië) en Berlijn. De omslagillustratie is gemaakt door Marjon van Boeckel.


Tijdens de presentatie zal Rik van Boeckel solo optreden en met Ron Baggerman (Tapguitar, hammond) en Nicko Christiansen (saxofoon). Gastdichters zijn Marianne van Velzen (stadsdichter van Leiden), Jaap Montagne, Joz Knoop (redacteur van de bundel), Jan Kal en Frans Terken.

Bundel en cd zijn tijdens de presentatie te koop voor € 17,50 en zullen door Rik worden gesigneerd!

Tijd presentatie: 15.00-17.00
Toegang: gratis.
Adres: Sociëteit de Burcht, Burgsteeg 14, Leiden