Wat is Bunker

Bunker is een uitgeverij nieuwe stijl. Wij spelen in op een aantal ontwikkelingen:

  • Onder podiumdichters een groeiende behoefte aan bundels om te verkopen bij optredens;
  • Publiek wil de artiesten steunen en hun teksten thuis nog eens nalezen;
  • Er is een groeiende behoefte aan kwaliteitscriteria binnen de podiumpoëzie.

Om aan deze vraag tegemoet te komen is Uitgeverij Bunker opgericht. Wij verzorgen professionele uitgaves van podiumpoëzie op non-profit basis. Onze boeken zijn goed verzorgd, prettig leesbaar en functioneel.

De dichters doen de verkoop zelf. Zij houden er daardoor tot vier keer meer aan over dan bij een traditioneel uitgeefcontract.

Het publiek koopt de bundel rechtstreeks van de dichter, die er meteen een mooie opdracht of handtekening in kan zetten.

Bunker geeft niet zomaar alles uit. Er wordt kritisch geselecteerd en geredigeerd. Dat gebeurt op basis van criteria die aansluiten bij de praktijk van de podiumpoëzie. Op die manier bouwt Bunker aan een kwaliteitscriterium voor onafhankelijke uitgaves.

Wie is Bunker

Uitgeverij Bunker is een initiatief van Irene Siekman. Zij is podiumdichter, cultureel ondernemer en zakelijk leider van Poëziebus Nederland. In een grijs verleden studeerde zij Nederlands en stond ze als docent voor de klas. Irene is de baas van Bunker en ziet toe op een professionele redactie. Daarbij wordt zij ondersteund door een wisselend team van redacteuren.

De vormgeving voor Bunker komt uit de koker van Evelien van Breemen. Onder de naam Blikvorm verzorgt zij sinds 2007 grafische vormgeving voor diverse opdrachtgevers. Evelien ontwierp het logo en doet de vormgeving van onze boeken.